Samsun Mavi Işıklar'da engelsiz tatil

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı, Mavi ışıklar Eğitim ve Dinlenme Rehabilitasyon Tesisi ve Kampına götürdüğü 38 engelli ve refakatçisinin engelsiz bir tatil” hayalini gerçekleştirdi. Organizasyon kapsamında dağıtı

Türk Dünyasından Haberler 19.08.2013 17:21:00 0
Samsun Mavi Işıklar

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, Mavi ışıklar Eğitim ve Dinlenme Rehabilitasyon Tesisi ve Kampına götürdüğü 38 engelli ve refakatçisinin “engelsiz bir tatil” hayalini gerçekleştirdi. Organizasyon kapsamında dağıtımı gerçekleştirilecek 15 akülü tekerlekli sandalye ile 15 engelli vatandaşımız daha hareket özgürlüğüne kavuşmuş olacak.

12 Ağustos 2013 Pazartesi günü, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, 38 engelli ve refakatçi ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mavi Işıklar Eğitim ve Dinlenme Rehabilitasyon Tesisi ve Kampı’na götürdü. Tüm ulaşım masrafları Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli Bey’nin destek ve girişimleri ile Ulaştırma Bakanlığı Tarafından sağlanan organizasyon kapsamında 17 Ağustos Cumartesi günü saat 13.00’da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın katılımıyla 15 akülü tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirilecek. Böylelikle bu güne kadar TOFD tarafından 81 ilde dağıtımı gerçekleştirilen akülü tekerlekli sandalye sayısı 5460 adete ulaşacak. Değerli sanatçı Ebru Gündeş ve eşi Reza Zarrab’ın destekleriyle sağlanan ve Samsun’da teslim edilen akülü sandalye sayısı da toplamda 155 adete ulaşacak. Yapmış olduğu başarılı çalışmalarla, sosyal sorumluluk anlayışının en güzel örneklerini veren Bafra temsilciliğimizin de gerçekleştirilen Yönetim Kurulumuzda alınan karar ile Şube statüsüne kavuşmasının ardından, Bafra şubesi yetkililerimiz de organizasyonumuza katılacaklar.

Daha önce de “sığ suya balıklama atlama” sonucu gerçekleşen ve sonu omurilik felci ile son bularak, kişileri tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşamak zorunda bırakan deniz kazalarını önlemeye gösterdiği hassasiyet nedeni ile Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ve sağladığı destek için Romatem’e teşekkür ederiz. Birlikte yürüttüğümüz proje kapsamında, “sığ suya balıklama atlama” uyarı levhalarını Samsun’da sahil şeridine koyarak pek çok vatandaşımızın engelli olmasını önleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi gibi duyarlı belediyelerimizin çoğalması en büyük dileğimizdir.   

 

ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER AJANSI


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00